Nalazite se ovdje: Naslovnica » Rješenja » VoIP tehnologije » Media gateway rješenja » Innovaphone
Utorak, 18 Velj 2020

Innovaphone

E-mail Ispis PDF
Index članka
Innovaphone
Gateway / PBX
Telefoni
Sve stranice

Innovaphone PBX je moderna PBX koja, zajedno s gatewayima i telefonskim terminalima, čini opsežno IP rješenje za telefoniju. PBX u osnovi sadrži iste značajke kao i tradicionalne PBX. Totalno nove značajke koje bi teško bile moguće s klasičnom telefonijom su moguće uz innovaphone PBX zahvaljujući konvergenciji voice over IP ideje koju koristi innovaphone PBX koncept.

Slobodan izbor pružatelja
Innovaphone PBX radi u zaštićenom okruženju VoIP gateway hardvera, gdje također nalazimo i ISDN priključke. Osim toga innovaphone PBX pruža mogućnost za spajanje na IP usluge koje koriste SIP protokol. Svaka se vanjska linija može konfigurirati na sljedeće načine: individualno adresiranje, automatsko prebacivanje na backup rutu ili automatske postavke pomoću enum protokola.

Kompatibilnost
Bilo koji H.323 i SIP kompatibilni IP telefon se može koristiti kao terminal, kao i svi H.323 i SIP softphone-i, te svi H.323 i SIP IP adapteri (ATA) koji podržavaju T.38 protokol za FAX over IP. Automatski pretvorbu protokola odvija Innovaphone telefonski sustav, tako da su svi H.323 i SIP uređaji potpuno integrirani u PBX okruženju.

Backup koncept
Sofisticirani backup koncept osigurava maksimalnu dostupnost. Dokle god su dva ili više innovaphone gatewaya instalirana u mreži, moguće je da Innovaphone PBX konfiguraciju repliciraju na backup uređaj. U malo vjerojatnom slučaju da glavni PBX prestane funkcionirati, drugi sustav automatski preuzima odmah i bez gubitka podataka.

Udobnost uobičajenje telefonije
Innovaphone PBX nudi sve značajke koje su dostupne s usporedivim telefonskim rješenjima. Izvrsna kvaliteta glasa može se jamčiti čak i u složenim scenarijima. Provedba H.450, sub-standard standard H.323, nudi značajke poput poziva na čekanju, poziv na čekanju, poziv pokupiti i sl. Stoga jamčimo budućnost sigurne IP telefonije i neovisnost proizvođača. Innovaphone PBX-om je lako upravljati i konfigurirati korištenjem web-preglednika, na isti način kao i naš VoIP gateway. Novih funkcionalnosti na PBX, kao što su grupa poziva, pokupiti funkcija, razne vrste preusmjeravanja poziva i menadžer-pomoćnik funkcije nadograđuju Innovaphone gateway rješenja ka kompletnom IP telefonskom sustavu.

Dodatni softver preko innovaphone PBX SOAP API sučelja
PBX SOAP API-je posebno zanimljiv za integratora sustava i proizvođača CTI i UMS rješenja. On omogućuje besprijekornu integraciju innovaphone proizvoda u svoj vlastito rješenje čime se omogućuju ponude cjelovitih rješenja kupcima. PBX sučelje temelji se na Internet standardima XML i SOAP omogućuje npr. ostvarivanje centraliziranog managementa. Simultana podrška Microsoft COM sučelja garantira integraciju u postojeće aplikacije, kao što su biranje broja iz MS Outlook.

Beskonačna skalabilnost
Broj korisnika je praktički neograničen kada se koristi u mrežni telefonski sustav. Jedna IP6000 može upravljati s do 20.000 korisnika ovisi o konfiguraciji. Skalabilnost gateway rješenja omogućuje bilo kakvu kompleksnu primjenu scenarija opremljenu s IP PBX, koje se lako može proširiti prema potrebi i kasnije.


Više od deset godina razvoja dovelo je do današnjeg Innovaphone asortimana VoIP gatewaya. Već je prvi gateway bio građen da bude čvrst, a čak i najnoviji modeli još uvijek ne potrebuju pokretne dijelove podložne trošenju i habanju. Proizvodi se mogu koristiti na različite načine, što ih čini iznimno popularnima. VoIP gateway optimizirani su za: loop-u radu, backup scenarije, za korištenje kao medijski gateway, kao hardverska baza za telefonski sustav i kao ISDN adapter, odnosno, kako bi produžili ISDN preko IP-a.

 

IP6010 VoIP gateway spaja IP telefoniju s tradicionalnosm ISDN mrežom putem dvaju PRI priključaka. Ovaj gateway također podržava dodatne aplikacije na Linux operativnom sustavu.

IP3010 gateway ima jedno PRI sučelje (30 kanala) te 12 dodatnih kanala za potrebe telefonskih konferencija. Također pruža BRI sučelje za udaljenu administraciju ili za lokalni ISDN telefon.

IP1060 je media gateway s 60 kanala između ISDN-a i VoIP-a. Posebno je prilagođen potrebama proširenja kanala postojećeg Innovaphone PBX rješenja (dostupno i u virtualiziranom VMware rješenju). Također praktično za providere i PBX hosting kompanije.

IP0010 je usmjeren kao Innovaphone PBX rješenje pri IP provideru bez tradicionalnih telefonskih sučelja. Ovaj gateway također podržava konferenciju s procesorom sposobnim za 60 kanala.

IP800 VoIP gateway spaja IP telefoniju s tradicionalnom ISDN mrežom do maksimalno 10 linija unutar 5 BRI sučelja.

IP305 upotpunjuje Innovaphone ponudu VoIP gatewaya. Zahvaljujući dvama ISDN BRI priključcima, moguće je ostvariti do 4 istovremena poziva prema tradicionalnoj vanjskoj mreži.

IP302 telefonski sustav je kombinacija ISDN gatewaya i analognog adaptera za potrebe priključivanja dva analogna terminala (npr. FAX aparat). Ova naprava se može koristiti za izgradnju manjega IP telefonskog sustava s do 50 korisnika pri Innovaphone PBX sustavu.

 

Svi VoIP gatewayi mogu biti korišteni kao hardverska baza za Innovaphone PBX telefonski sustav (IP1060 je iznimka). Gatewayi mogu biti spajani skupa u bilo kojoj kombinaciji do vrlo kompleksnih scenarija, pritom servirajući do 20,000 terminala poput telefona, ATA adaptera i mobilnih terminala. Opterećenje se distribuira automatski.


Raspon innovaphone PBX IP telefona je stalno rastao i prilagođavao se. IP telefoni su napravljeni za sve zamislive situacije: za operatere, za menadžere, za intenzivno korištenje ili za montažu na zid u hodnicima i radionicama. IP telefon IP150 je posebno optimiziran za korištenje u teškim uvjetima. Kliknite na odgovarajuće IP telefon ispod za više pojedinosti.

 

IP232 Moderan dizajn, veliki zaslon u boji osjetljiv na dodir i čine ovaj telefon omiljenim za česte pozive i za svakoga tko pridaje veliku važnost imidžu ureda.

IP222 je alternativni izbor za IP232 s tradicionalnim funkcijskim tipkama umjesto zaslona osjetljivog na dodir. Oba telefona podržavaju novi Green IT standarda IEEE 802.3az.

IP241 Veliki zaslon u boji od IP telefon IP241 omogućuje brz pregled svih trenutnih stanja i trenutnog poziva. Tradicionalni dizajn obogaćuje svaki ured.

IP240 Telefonski sustav IP240 je novi admiralski brod proizvod u rasponu telefone za innovaphone PBX. On se pridružuje dugogodišnjoj optimizaciji značajki klasičnih IP200 s modernim hardverom IP230 u obliku zrelog i kvalitetnog terminala.

IP200 Veliki 7-redni zaslon i osobito praktična alfa-numerička tipkovnica omogućuju jednostavnu i brzu uporabu pozivanja po imenu iz zajedničkog imenika.

IP110 telefon podržava sve moderne značajke IP telefonije. 7-linijski zaslon pokazuje stanje telefona i trenutačne mogućnosti. 4 funkcijske tipke se mogu programirati slobodno kao s izravnim biranjem tipke za brzo biranje, pokupi poziv i status ili za druge značajke. Ovaj je IP telefon predviđen da bude postavljen na zid ili radni stol.

IP150 / IP151 je Innovaphone IP telefon pogodan za korištenje u teškim klimatskim uvjetima. IP150 je savršen za korištenje u radionicama ili na otvorenom zahvaljujući kućištu otpornom na vremenske uvjete koje je zaštićeno od vandalizma. IP151 je verzija za korištenje u područjima s eksplozivnim atmosferama (Zona 2).

 

Kao napajanje za svaki IP telefon možete koristiti Power over Ethernet prema IEEE 802.3af standard, čime će telefoni koristiti manje od 4W. Oni su optimizirani za rad na innovaphone PBX. IP telefoni podržavaju dva najvažnija protokola VoIP H.323 i SIP. Više registracija (do 6) omogućuje da telefon oba standarda koristi i istovremeno po potrebi.