Nalazite se ovdje: Naslovnica » Rješenja » Specijalizirana rješenja » IP city
Utorak, 26 Svi 2020

IP city

E-mail Ispis PDF

Nije tajna da informatičke tehnologije sve dublje ulaze u strukture funkcioniranja gradova. Taj prirodni proces vođen IP revolucijom postupno preobražava gradske sredine u „on-line“ IP CITY središta osiguravajući im pritom 5 važnih komparativnih prednosti:

1. Korištenjem naših tehnologija i znanja bit ćete u mogućnosti nadzirati cjelokupan Internet i interni podatkovni promet, te se zaštititi od svih potencijalnih problema (poput virusa, SPAM-ova, neželjenih aplikacija i sadržaja). Na taj način uspostavit ćete sigurni i u potpunosti kontrolirani pristup Internetu za sve djelatnike gradske uprave kao i
posjetitelje grada.

2. Povezivanjem gradskih poduzeća u zajedničku privatnu podatkovnu mrežu stvaraju se preduvjeti za „on-line“ razmjenu informacija između svih gradskih subjekata gdje će svi podaci biti trenutno dostupni onima koji imaju pravo na pristup istima. Ovakav sustav osigurat će jedinstvenu komunikacijsku mrežu za sve gradske subjekte i omogućiti im korištenje mnogih zajedničkih centraliziranih servisa pa će tako gradske strukture biti u mogućnosti koristiti zajednički e-mail sustav, web server arhitekturu, zajedničke baze podataka i mape u koje bi svi djelatnici gradskih poduzeća mogli „on-line“ pristupati i unositi podatke.

3. IP CITY je nezamisliv bez jedinstvenog integriranog sustava za vođenje računovodstva, vršenja plaćanja, naplate potraživanja i upravljanja dokumentima, na način koji osigurava maksimalnu učinkovitost poslovanja i postavljaju se temelji za optimalno planiranje utroška resursa. U integriranom sustavu se podaci unose samo jednom, čak i ako je poslovanje raspoređeno na više fizičkih lokacija ili organizacijskih jedinica, a dostupni su svim korisnicima sustava sukladno njihovim pravima pristupa.

4. Izgradnjom upravljane i kontrolirane
komunikacijske mreže omogućit će se i stvaranje jedinstvene telefonske mreže za sve gradske subjekte putem koje će građani korištenjem kontakt centra moći dobiti željene informacije o svim gradskim službama pozivom na jedinstveni broj. Uz to, gradska će poduzeća moći međusobno obavljati besplatne telefonske pozive prema svojim fiksnim i mobilnim brojevima te razmjenjivati besplatne fax poruke i video konferencijske sadržaje u neograničenim količinama optimizirajući svoje troškove.

5. Uspostava bežične mrežne infrastrukture na dijelovima ili cijelom gradskom području proširit će komunikacijsku infrastrukturu i na druga gradska područja izvan gradskih lokacija i osigurati potpunu mobilnost cijelog sustava, kao i veću raspoloživost i dostupnost raznih servisa. Jedna od usluga koju će gradovi moći ponuditi jest „hot spot“ sustav besplatnog pristupa Internetu za sve gradske goste i posjetitelje što će svakako imati pozitivan predznak u ukupnoj turističkoj ponudi gradova. Također, ovu će bežičnu infrastrukturu gradovi istovremeno moći koristiti i za vlastite potrebe poput video nadzora željenih dijelova grada.

 

Preuzmite brošuru ovdje!